S čím přijeli gastropartneři na Rybářské slavnosti v roce 2010? Seznamte se s menu slavností, neboť obdobné bude i na výlovu rybníka Rožmberk v říjnu 2010.
Největším hitem slavností 2010 byl již tradiční gastropartner slavností kuchař Petr Stupka, který přivezl do Třeboně i letos řadu zajímavých receptů na rybí pochoutky. Na Masarykově náměstí měl po oba dny slavností postavené kuchařské studio, v němž nejen připravoval a nabízel své speciality, ale i rozdával cenné zkušenosti a fígle na úpravu kapřího masa. Před svým stánkem měl stále nabito, a proto mu pořadatelé dali tzv. hlavový mikrofon, aby mohl v průběhu slavností přímými vstupy oslovit i vzdálenější posluchače. A tak se všichni mohli seznámit s radami jak na Třeboňského kapra, například jak v domácím prostředí připravit kapří maso bez kostí, tzv. filety.
Pochoutkami, které Petr Stupka v průběhu slavností nabídl byly pečené kapří ocásky, kapří biftečky se zeleninou a sýrem, křupavý kapří filet a kapří krokety.
Dalším gastropartnerem slavností je vyhlášená místní rybí restaurace Šupina & Šupinka. Přestože měla v nabídce „pouze“ dvě své speciality, měla u svého stánku stále plno. Kapřími hranolky je tato restaurace již vyhlášená, a proto o ně byl již tradičně velký zájem.
Druhou menu – krémovou rybí polévku dle našich předků si dalo také mnoho návštěvníků, a to nejen pro delikátní chuť a lákavý vzhled, ale i jako výborně se hodící teplé jídlo v jinak poměrně chladném počasí, které slavnosti provázelo. Tato polévka byla vůbec nejprodávanějším jídlem slavností; denně bylo prodáno několik stovek porcí.
Kdo má rád uzené ryby, jistě navštívil prodejní stánky firmy FISH MARKET a vybral si z bohaté nabídky uzených ryb a rybích polotovarů. Právě zde byla ideální příležitost koupit si něco „na zub“ i domů.
K rybám patří dobré pití, a patří díky i firmě Vondrušková a Znovínu Znojmo; do Třeboně na slavnosti přivezl svá nejlepší současná vína, a to včetně excelentního nového šampaňského Charles Seasfield Brut a nových vín řady VOC i známé „Ještěrky“.
Na své si na slavnostech přišli i ti, co ryby nemusí, neboť v nabídce f. Vondruškové byly i „nerybí“ speciality jako např. zvěřinové klobásy a kozí sýry DoRa. K tomu jste mohli zakousnout tradiční znojemskou okurku i kvašák a pochutnat si na klasickém chlebu se sádlem a cibulí.
Pokud jste při čtení dostali chuť na vyjmenované pochoutky, přijměte naše pozvání na výlov rybníka Rožmberk. Rybářské slavnosti v Třeboni předznamenávají podzimní výlovy rybníků na Třeboňsku, z nichž je letos hlavní právě výlov rybníka Rožmberk. I tato akce je orientována na Třeboňského kapra, a proto v jejich průběhu bude identický gastronomický program.
Nashledanou ve dnech 8. – 10. října 2010 na hrázi největšího českého rybníka Rožmberk!
« Video ohňostroje 2010 Rybářské slavnosti 2010 ve fotografii »
V roce 2021 se všechny rybníky, tedy včetně Rožmberka, budou lovit v běžném režimu.
13.10.21
V roce 2020 se Rybářské slavnosti v Třeboni nekonají.
2.07.20
Fotografie z Rybářských slavností 2019.
30.08.19
V roce 2011 zahájil provoz nový informační portál Třeboň INFO.cz
1.04.11
Doporučujeme: Turistický portál Třeboň a Třeboňsko a katalog služeb a subjektů Třeboň INFO.CZ
Destinace Třeboňsko o.p.s. - Rybářské slavnosti Třeboň a Třeboňsko :: Webdesign ODEON